ROOK- en WARMTE AFVOER

 

Bij een goede brandbeveiliging is een rook- en warmteafvoersysteem - RWA - in trappenhuizen onontbeerlijk.

Het brandveilig omkasten van de trappenkoker en hem voorzien van een opengaand luik (raam of koepel) zal bij brand deze trapzaal rookvrij maken zodat de aanwezigen het gebouw kunnen verlaten en de brandweer het gebouw kan betreden tot in de omgeving van de brandhaard.

Het opengaande luik moet zich steeds op het hoogste punt van de trappenzaal bevinden en de onderkant op minimum 2 meter boven de vloer van de hoogste verdieping.  De oppervlakte van de opening moet voldoende groot zijn (doorgaans 1 m2) om een goede luchtdoorstroming mogelijk te maken.  Bij de opstelling moet er over gewaakt worden dat het openingsmechanisme de evacuatieweg niet hindert.

Wij bieden u bedieningen aan volgens NBN S21-208-3 Rookafvoerluiken in binnentrappenhuizen.

 

De RWA-S stuurkast is een eenvoudig systeem voor de voeding en bediening van rookluiken.
Twee LED’s op de zijkant van de kast duiden op de aanwezigheid van de primaire 220 V voeding en de secundaire 24 V batterijnoodvoeding.
In de stuurkast zijn een batterijlader en de nodige schakelrelais ondergebracht.. Externe bedieningen of een rookmelder met ingebouwde relais kunnen eenvoudig aangesloten worden.
De stuurkast kan gebruikt worden met motorspindels of met magnetische systemen.
De RWA-SB stuurkastbediening wordt gebruikt voor het openen en sluiten van het rookluik en wordt op het evacuatieniveau geplaatst.
Het metalen kastje is afgewerkt met een rode epoxy lak en voorzien van een deurtje met slot en breekglas.
Als bediening voor verluchting kan het deurtje met de sleutel geopend worden, voor noodbediening kan het glaasje gebroken worden.
In het kastje bevindt zich een 3-standenschakelaar voor het openen en sluiten van het rookluik.
Aan de RWA-S stuurkast kan een onbeperkt aantal bedieningen RWA-SB worden aangesloten.

 

Wenst u meer informatie of een ontwerp voor uw specifiek probleem, neem dan contact op met ons en wij komen ter plaatse om alles te bespreken en u een mogelijke oplossing aan te reiken.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak of een offerte.