BLUSAPPARATEN

Blusapparaten vormen een belangrijke schakel in de brandveiligheid van een gebouw. 85% van de beginnende branden wordt met een draagbare brandblusser geblust. Daarom wordt er veel aandacht geschonken aan de betrouwbaarheid, bedieningsgemak en de bluscapaciteit van een brandblusser.

De keuze van het toe te passen blusapparaat is afhankelijk van het type brand dat geblust moet worden en de eigenschappen van het blusapparaat.

Wij beschikken over een ruim aanbod blusapparaten zoals :
poederblussers
schuimblussers
koolzuurblussers
blusapparaten voor voertuigen
blusapparaten op wielen
automatische blussers
kasten en opbergingsmiddelen

 

POEDERBLUSSERS

Poederblussers hebben een zeer hoge bluscapaciteit en kunnen universeel ingezet worden voor het blussen van vaste stof, vloeistof en gasbranden. (brandklassen A.B en C). Bovendien kan hiermee onder spanning staande apparatuur worden geblust. Rekening moet echter worden gehouden met de nevenschade van bluspoeder op elektronische en fijn-mechanische apparatuur.
Poederblussers worden meestal toegepast in magazijnen en waar de nevenschade van ondergeschikt belang is. Poederblussers zijn leverbaar in 6, 9 en 12kg.

P6

SCHUIMBLUSSERS

Schuimblussers zijn vrijwel overal inzetbaar, zeer gebruiksvriendelijk en effectief. Bovendien is de nevenschade die bij gebruik ontstaat nihil. Door de speciale sproeier aan het uiteinde van de slang maakt het deze blusser zeer geschikt voor het blussen van onder spanning staande apparatuur. Het water/schuimmengsel welke zich in de blusser bevind wordt dan verneveld in zeer kleine druppels waardoor de blusstraal niet elektrisch geleidend is.
Schuimblussers zijn geschikt voor het blussen van vaste stof en vloeistofbranden (brandklassen A en B). Schuimblussers zijn leverbaar in 6 en 9 liter.

 

KOOLZUURBLUSSERS

Koolzuurblussers ook wel Co² blussers genoemd, zijn zeer geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklassen B) en branden in onder spanning staande apparatuur. Het grootste voordeel van een Co² blusser is dat de blusstof geen reststoffen achterlaat bij gebruik en dus totaal geen nevenschade veroorzaakt. Daarom wordt Co² ondermeer toegepast bij hoogwaardige elektronische apparatuur waar niet geblust mag worden met op water gebaseerde stoffen zoals sproeischuim.
Koolzuurblussers zijn leverbaar in 2 en 5 kg.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak of een offerte