ANALOGE BRANDDETECTIE

Een analoog branddetectiesysteem maakt gebruik van adresseerbare sensors die op rook of warmte reageren. Een brandsensor communiceert voortdurend met de centrale en geeft zijn analoge waarde door. De centrale slaat deze waarde op en beslist, aan de hand van een ingesteld algoritme, het alarm in werking te stellen.

De gevoeligheid van vervuilde rooksensors wordt regelmatig gecompenseerd door zowel het nul- als het alarmpunt te verhogen. Bij een totale vervuiling verschijnt een servicesignaal.

Een analoog branddetectiesysteem wordt gebruikt voor grotere branddetectie-installaties.

 

De UEZ 2000 LSN zorgt voor maximale veiligheid door het gebruik van de LSN technologie
Men kan elke detector individueel herkennen en desactiveren. Daarenboven gebruikt de UEZ 2000 LSN een uniforme transmissietechnologie voor brand, holdup, noodoproepen, perimeteralarmen, patrouille alarmen, foutmeldingen en
technische alarmen, displays en sturingselementenn

De drukknop wordt geactiveerd door het glas in te drukken. Hierdoor licht de rode LED, die zich op het front bevindt, op.
Een test kan uitgevoerd worden met een speciale testsleutel zonder het glas te breken.
Om te vermijden dat de drukknop ongewenst geactiveerd wordt, kan men de plexi beschermingskap bevestigen die moet worden opgetild
alvorens het glas te breken.
In een analoog branddetectiesysteem spreken we niet van detectoren, doch van sensoren aangezien dit toestel niet detecteert maar zijn omgeving opneemt en de informatie naar de centrale doorstuurt.
In de optische sensor wordt lichtreflectie gebruikt voor het meten van rook.
De detectiekamer heeft een LED die infrarood lichtpulsen uitzendt. Onder een hoek van 90° is een foto-diode als ontvanger gemonteerd, zodanig dat deze geen rechtstreeks licht ontvangt van de zender.
Als er door het optisch labyrint rook in de meetkamer komt, zal het licht van de IR-LED hierop reflecteren en de IR-ontvanger
bereiken. Het ontvangen signaal is in verhouding met de dichtheid van de rook en zijn optische karakteristieken.
De grootte van de lichtreflectie wordt doorgestuurd naar de centrale op het ogenblik dat de centrale deze sensor aanspreekt. De sensor heeft een constante gevoeligheid, onafhankelijk van zijn vervuiling.
De vervuiling wordt bewaakt door de centrale en op een bepaald niveau zal de centrale een onderhoudssignaal melden en de te vervuilde sensoren aanduiden.

De Roshni is de alom bekende sirene. Deze zijn verkrijgbaar in witte of rode uitvoering.
Standaard heeft deze sirene IP65.
Zij zijn verkrijgbaar met een lage of hoge sokkel.
Deze sirenes kunnen 36 verschillende tonen weergeven.

 

Wenst u meer informatie of een ontwerp voor uw specifiek probleem, neem dan contact op met ons en wij komen ter plaatse om alles te bespreken en u een mogelijke oplossing aan te reiken.
Wij hebben een eigen plaatsingsdienst.

 

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak of een offerte.